رفتن به محتوای اصلی

فرم جستجو

Persian Gulf University
خانه
  • گالری عکس
  • درباره دانشکده
    • درباره دانشکده
    • تماس با ما
    • افتخارات اعضای هیأت علمی
    • رشته‌های فعال
    • آیین‌نامه‌ها و شیوه‌نامه‌ها
  • آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها
    • آزمایشگاه‌ها
      • آزمایشگاه مرکزی
      • آزمایشگاه شیمی
      • آزمایشگاه کشت بافت
      • آزمایشگاه بیوتکنولوژی
      • آزمایشگاه آب و خاک
      • آزمایشگاه علوم گیاهی
      • آزمایشگاه بیماری شناسی گیاهی
      • آزمایشگاه حشره شناسی
      • آزمایشگاه مساحی و نقشه برداری
      • آزمایشگاه علوم دامی
    • کارگاه‌ها
      • ماشین آلات کشاورزی
    • ایستگاه هواشناسی
  • افراد
    • مدیران و کارکنان
    • هیأت علمی
  • واحدهای پژوهش و فناوری
    • هسته پژوهش و فناوری بهنژادی، بیوتکنولوژی و فرآوری گیاهان دارویی
    • هسته پژوهش و فناوری تولید فرآورده های طبیعی و دارویی گیاهی - جانوری دریایی
    • هسته پژوهش و فناوری تولید کود زیستی و بیوکنترل آفات مهم انباری
    • هسته پژوهش و فناوری گلخانه ساحلی
    • هسته پژوهش و فناوری گیاهان دارویی و مهار بیولوژیک آفات و بیماری ها
  • گروه‌های آموزشی
    • گروه علوم دامی
    • گروه علوم و مهندسی باغبانی
    • گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی
    • گروه گیاه پزشکی

اثر متقابل عصاره جلبک دریایی آسکوفیلوم نودوزم و محیط کشت بر برخی صفات رویش و زایشی توت فرنگی در کشت ارگانیک

جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد ناپیوسته


پنجشنبه 26 اسفند 1400 --- 14:00

گروه علوم و مهندسی باغبانی
نام دانشجو: آزیتا احمدزاده بهمبری
استاد راهنما: دکتر عبدالعلی حسامی
محل: https://meet.pgu.ac.ir/b/gar-4jy-gfd
اشتراک در:

زمینه: امروزه تحقيقات گسترده ­اي روي بسترهاي رايج در كشت بدون خاك انجام می ­شود تا با در نظر گرفتن مسائل اقتصادي، نوع كشت و اثر اين بسترها روي خصوصيات كمي و كيفي محصول، بستر مناسب هر منطقه مشخص شود. از طرفی استفاده از محرک­ های زیستی در کشاورزی ارگانیک و پایدار با هدف کاهش مصرف کودهای شیمیایی همواره مورد توجه قرار گرفته است.

هدف: با توجه به پیامدهای ناشی از کاربرد بی­ رویه کودها و سم­های شیمیایی طی فرآیند تولید محصولات کشاورزی به ویژه محصول­ های گلخانه­ ای، پژوهش حاضر به منظور تعیین سطوح بهینه استفاده از عصاره جلبک دریایی به عنوان یک نهاده ارگانیک مغذی و محرک رشد و بسترهای کشت بر روی توت­ فرنگی رقم سلوا صورت گرفت.

روش‏ شناسی: این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی خلیج فارس اجرا گردید. فاکتورهای این آزمایش شامل عصاره جلبک دریایی آسکوفیلوم نودوسوم در چهار غلظت (0، 500، 1000 و 2000 میلی­ گرم در لیتر) و چهار بستر کشت کوکوپیت، کمپوست ضایعات نخل، کمپوست برگ کنوکارپوس و  کمپوست چوب بود. صفات مورد بررسی نیز شامل وزن تر و خشک اندام هوایی، تعداد برگ، شاخص سطح برگ، تعداد گل، میانگین وزن میوه، طول میوه، قطر میوه، حجم میوه، سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول(TSS)، ویتامین ث، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، pH، EC بود و همچنین آنالیز برگی جهت تعیین عناصر غذایی موجود در برگ مانند ازت، فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم نیز انجام گرفت .

یافته‏ ها: براساس نتایج تجزیه واریانس، اثر ساده عصاره جلبک دریایی و بستر کشت برای تمامی صفات معنی ­دار شد. اثر متقابل عصاره جلبک دریایی و بستر کشت نیز برای تمامی صفات بجز EC معنی­دار بود. نتایج مقايسه میانگین­ اثرات عصاره جلبک دریایی و بستر کشت نیز نشان داد که با افزایش غلظت عصاره جلبک دریایی، تمامی صفات افزایش یافتند، هم­چنین بسترهای کشت کمپوست ضایعات نخل و کوکوپیت نسبت به بسترهای ‌کشت‌ دیگر برتری داشتند، بدین صورت که بیش­ترین وزن تر اندام هوایی در بسترهای کشت کمپوست ضایعات نخل (75/5)گرم و کوکوپیت (75/15)گرم، بیش­ترین وزن میوه (21/57) گرم و ویتامین ث (81/43)میلی لیتر بر لیتر نیز در بستر کشت کمپوست ضایعات نخل به میزان در غلظت 2000 میلی­ گرم در لیتر عصاره جلبک دریایی به­ دست آمد. نتایج نشان داد که بیش­ترین میزان وزن تر و خشک اندام هوایی، تعداد برگ، سطح برگ، طول میوه، حجم میوه، سفتی بافت میوه، اسدیته قابل تیتراسیون و عناصر غذایی (نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم) را به خود اختصاص دادند. هم­چنین بستر کشت کمپوست ضایعات نخل به تنهایی بیش­ترین تعداد گل، متوسط وزن میوه، ویتامین ث، مواد جامد محلول و pH را نشان داد. هم­چنین نتایج به ­دست آمده از این پژوهش نشان داد که کاربرد عصاره جلبک دریایی آسکوفیلوم نودوسوم موجب افزایش تمامی پارامترهای مورد بررسی در توت فرنگی شد. به ­طوری­که با افزایش غلظت عصاره جلبک دریایی آسکوفیلوم نودوسوم تمامی صفات مورد بررسی روندی صعودی را طی کرد و در غلظت 2000 میلی­ گرم در لیتر به بالاترین میزان خود رسید.

نتیجه‏ گیری: به­ طور کلی بستر کشت کمپوست ضایعات نخل و غلظت 2000 میلی­گرم در لیتر عصاره جلبک آسکوفیلوم نودوسوم به دليل تاثير مناسب در حفظ مطلوب خصوصيات کمی، کیفی و عناصر غذایی توت­ فرنگی، بعنوان بهترین تیمار معرفی می­ گردد.


تقویم رویدادها

آزیتا احمدزاده
  • افزودن این رویداد به تقویم من:

  • Google
  • iCal
  • Yahoo!
  • Outlook.com

آخرین به روزرسانی این صفحه: شنبه 21 اسفند 1400

bootom_First

  • سادا (erp)
  • مدیریت یادگیری
  • سامانه پرداخت الکترونیک
  • مدیریت اطلاعات پژوهشی
  • سامانه پاسخگویی و راهنمای سامانه‌‌ها
  • حساب کاربری اینترنت
  • لیست کل سامانه‌ها

bootom_second

  • وب‌سایت اصلی دانشگاه
  • امور بین الملل و دانشجویان خارجی
  • میز خدمت
  • کتابخانه مرکزی
  • آزمایشگاه مرکزی
  • شیوه‌نامه‌های اصلی دانشگاه
خانه

Footer

  • آیین‌نامه‌ها و شیوه‌نامه‌ها
  • اعضای هیأت علمی
  • تماس با ما

© دانشگاه خلیج فارس