رفتن به محتوای اصلی

فرم جستجو

Persian Gulf University
خانه
  • گالری عکس
  • درباره دانشکده
    • درباره دانشکده
    • تماس با ما
    • افتخارات اعضای هیأت علمی
    • رشته‌های فعال
    • آیین‌نامه‌ها و شیوه‌نامه‌ها
  • آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها
    • آزمایشگاه‌ها
      • آزمایشگاه مرکزی
      • آزمایشگاه شیمی
      • آزمایشگاه کشت بافت
      • آزمایشگاه بیوتکنولوژی
      • آزمایشگاه آب و خاک
      • آزمایشگاه علوم گیاهی
      • آزمایشگاه بیماری شناسی گیاهی
      • آزمایشگاه حشره شناسی
      • آزمایشگاه مساحی و نقشه برداری
      • آزمایشگاه علوم دامی
    • کارگاه‌ها
      • ماشین آلات کشاورزی
    • ایستگاه هواشناسی
  • افراد
    • مدیران و کارکنان
    • هیأت علمی
  • واحدهای پژوهش و فناوری
    • هسته پژوهش و فناوری بهنژادی، بیوتکنولوژی و فرآوری گیاهان دارویی
    • هسته پژوهش و فناوری تولید فرآورده های طبیعی و دارویی گیاهی - جانوری دریایی
    • هسته پژوهش و فناوری تولید کود زیستی و بیوکنترل آفات مهم انباری
    • هسته پژوهش و فناوری گلخانه ساحلی
    • هسته پژوهش و فناوری گیاهان دارویی و مهار بیولوژیک آفات و بیماری ها
  • گروه‌های آموزشی
    • گروه علوم دامی
    • گروه علوم و مهندسی باغبانی
    • گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی
    • گروه گیاه پزشکی

اثر زمان و نوع ماده مکمل در فرآوری ضایعات نخل خرما و رشد رویشی و زایشی توت فرنگی

جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد ناپیوسته


پنجشنبه 26 اسفند 1400 --- 10:00

گروه علوم و مهندسی باغبانی
نام دانشجو: ناهید زمردی
استاد راهنما: دکتر عبدالعلی حسامی
محل: https://meet.pgu.ac.ir/b/gar-4jy-gfd
اشتراک در:

زمینه: انباشته شدن مواد زائد کشاورزی و مشکلات زیست محیطی ناشی از آنها ایجاب می‌کند که این مواد به نحو مطلوب و آگاهانه در چرخه حیات قرار گیرند. یکی از راه کارهای مهم بازیافت مواد زائد استفاده از آن در کشاورزی به ویژه به صورت کمپوست شده است. کمپوست نمودن ضایعات باغبانی و دامی یکی از بهترین روش­ ها برای بهبود خواص و استفاده دوباره از این ضایعات از جمله خرده نخل در چرخه تولید می‌باشد.

هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر افزودن منابع مختلف کود آلی بر ویژگی­ های خاک در طی فرایند کمپوست شدن خرده نخل و تاثیر آن به عنوان بستر کشت بر رشد و نمو توت فرنگی رقم کاماروسا انجام گردید. 

روش‏ شناسی: این آزمايش به صورت فاکتوريل در قالب طرح پايه کاملا تصادفي با ۴ تکرار در گل خانه واقع در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس  بوشهر انجام گرفت. برای تهیه بستر کشت، ضایعات برگ نخل خرما خرد شده با نسبت های  دو به یک، چهار به یک و شش به یک  با کود دامی و با همین نسبت ها با کود مرغی ترکیب شد و با  3 مدت فرآوری 45، 90  و 135 روز به صورت کمپوست شده بر روی رقم کاماروسا توت ­فرنگی در نظر گرفته شد. پس از گذشت 5 ماه از اجرای طرح پژوهشی، در گلخانه و سپس در آزمایشگاه برخی از صفات رویشی شامل شاخص سطح برگ، تعداد ساقه رونده، صفات زایشی شامل تعداد گل، تعداد میوه‌، میانگین وزن میوه، عملکرد تک بوته؛ صفات کیفی شامل شاخص کلروفیل، مواد جامد محلول(TSS)، ویتامین ث، اسید میوه و عناصر غذایی بسترهای کشت شامل نیتروژن، فسفر، پتاسیم، منگنز،روی و آهن و همچنین آنالیز برگی جهت تعیین عناصر غذایی موجود در برگ مانند ازت، فسفر و پتاسیم نیز انجام گرفت.

یافته ‏ها: نتایج تجزیه واریانس حاکی از تاثیر معنی ­دار بستر کشت و زمان فرآوری کمپوست بر تمامی صفات اندازه­ گیری شده می­ باشد. نتایج مقایسه میانگین نیز نشان داد که بستر کشت کمپوست خرده نخل به همراه کودهای دامی و مرغی موجب افزایش تمامی صفات مورد بررسی نسبت به تیمار شاهد شد. بیش­ترین عملکرد تک بوته مربوط به نسبت وزنی 6:1 کمپوست خرده نخل+ کود دامی در 135 روز فرآوری (21/51 گرم) و  نسبت 6:1 کمپوست خرده نخل + کود مرغی در 90 و 135 روز فرآوری (21/50 و 21/63 گرم) بود. همچنین بیش­ترین متوسط وزن میوه، تعداد ساقه رونده، سطح برگ، شاخص کلروفیل، کلروفیل a، b و کل، ویتامین ث، TSS و TA در بستر کشت کمپوست خرده نخل + کود مرغی حاصل شد و بیشترین تعداد گل و تعداد میوه را بستر کشت کمپوست خرده نخل و کود دامی داشتند. در افزایش ازت و فسفر جذب شده در برگ توت­ فرنگی، بستر کشت حاوی کمپوست خرده نخل + کود مرغی بیش­ترین تاثیر را داشت، در حالی­ که بیشترین پتاسیم جذب شده در برگ مربوط به کمپوست خرده نخل همراه با کاربرد هر دو نوع کود دامی و مرغی بود. عناصر نیتروژن، فسفر، پتاسیم و روی در بستر کشت کمپوست خرده نخل+ کود مرغی در بالاترین میزان ثبت شد اما عناصر منگنز و آهن در بستر کمپوست خرده نخل + کود دامی بالاترین میزان را نشان داد. همچنین بررسی نتایج نشان داد که با افزایش میزان کود دامی و مرغی به کمپوست خرده و نخل و افزایش زمان فرآوری کمپوست، صفات مورد بررسی نیز افزایش یافتند.

نتیجه گیری: با مقایسه میانگین  صفات مورفولوژیک و فیتوشیمیایی توت­ فرنگی تقریبا می ­توان گفت که کم­ترین مقدار این صفات مربوط به کمپوست خرده نخل به تنهایی بود که افزودن منابع مختلف آلی به خرده نخل، مقدار این صفات را در توت فرنگی در مقایسه با کمپوست خرده نخل تنها افزایش داد. بالاترین غلظت عناصر میوه و بستر کشت نیز در تیمارهای ترکیبی کمپوست خرده نخل به همراه کودهای آلی (دامی و مرغی) مشاهده شد. از این لحاظ تیمار ترکیبی 6:1 کمپوست خرده نخل+ کود مرغی در 135 روز فرآوری به عنوان بهترین بستر کشت توت­ فرنگی در این پژوهش معرفی می­ گردد.


تقویم رویدادها

ناهید زمردی
  • افزودن این رویداد به تقویم من:

  • Google
  • iCal
  • Yahoo!
  • Outlook.com

آخرین به روزرسانی این صفحه: شنبه 21 اسفند 1400

bootom_First

  • سادا (erp)
  • مدیریت یادگیری
  • سامانه پرداخت الکترونیک
  • مدیریت اطلاعات پژوهشی
  • سامانه پاسخگویی و راهنمای سامانه‌‌ها
  • حساب کاربری اینترنت
  • لیست کل سامانه‌ها

bootom_second

  • وب‌سایت اصلی دانشگاه
  • امور بین الملل و دانشجویان خارجی
  • میز خدمت
  • کتابخانه مرکزی
  • آزمایشگاه مرکزی
  • شیوه‌نامه‌های اصلی دانشگاه
خانه

Footer

  • آیین‌نامه‌ها و شیوه‌نامه‌ها
  • اعضای هیأت علمی
  • تماس با ما

© دانشگاه خلیج فارس